Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek

Onze verhalen

U staat er niet alleen voor, wij zijn er voor u

Doneer
Een bloemlezing uit de reacties van mensen met kanker, zo nodig geanonimiseerd

Van een loopster uit de Loopgroep, die vertrekt ivm verhuizing naar Oosten van het land:
Anna's huis betekende zoveel meer voor mij dan slechts leren hardlopen.... Ook al was de loopscholing heel erg leuk en loop ik nu, naar de woorden van Gerrit en Hanneke, als een hinde. 
Sinds de 1e keer hardlopen, in september 2018, voel ik mij welkom, gezien, gehoord, geholpen en gegroeid. 
Langzaam, met veel geduld, kleine stappen en vaak opnieuw beginnen leerde ik vooral te leven met dat wat er nog wel was en los te laten wat er niet meer was.
Mijzelf opnieuw ontdekken met eindeloos geduld van de coaches Ramon, Gerrit en Paul. Ik weet zeker dat Ramon heel trots op mij zou zijn geweest als hij me nu had mogen meemaken. Wat me ook deed groeien waren de gezellige, opbeurende woorden en voorbeelden van de andere lopers, waaronder Mick met zijn soepele ontspannen pas en Hanneke, een echte Ren Ster, maar ook van Olga, Ayten en Kelly. Ook zij sliepen soms de rest van de dag om bij te komen van het hardloopuurtje. Wat een geruststelling! 
Na vanaf 2016, twee jaar te hebben geworsteld met en op mezelf was het Anna's huis echt een keerpunt in mijn genezingsproces. Ik ging weer leven, buiten zijn, met medemensen zijn, deelnemen aan, grenzen verleggen. En door het wekelijkse karakter had ik een maatstaf, ik voelde goed hoe ik groeide en de groepsband zorgde voor een stok achter de deur. Heerlijk was het, rennen in de sneeuw! Maar bijna altijd scheen de zon...
Dankbaar, blij en gezond laat ik jullie nu los omdat ik ga verhuizen naar Salland. Elk rondje dat ik daar zeker ga rennen, zijn jullie erbij!
Ik wens jullie veel liefde, geluk en gezondheid, zoals ik die van jullie kreeg.
Tot ziens, Caroline

**************************************************************************************************************

Beste mensen van Anna's Huis, 
Hart verwarmend vind ik het dat jullie mij mailen! Ja,dat jullie mij (ons als kanker patiënten) niet vergeten in deze onwerkelijke tijd waarin we leven met elkaar.
We behoren tot de groep die nu een verhoogd risico loopt en moeten daardoor wat meer opletten wat we doen en waar we ons nog bevinden.
 
Ik heb op dit moment geen behoefte aan extra hulp, zorg of contact vanuit Anna's Huis. Maar heb het in het verleden wel gehad en daar ben ik nog steeds zeer dankbaar voor, voor die hulp.Jullie doen ontzettend goed, en mooi werk.
 
Ik wens u, jullie, heel veel sterkte met alles wat er op jullie afkomt als organisatie zijnde. En dat is vast en zeker niet mis. De kracht om door te gaan en vol te houden nu alles zo onzeker is en anders moet zoals we het gewend waren te doen.
 
Hartelijke groeten!

Dit is een opsteker voor alle vrijwilligers in Anna's huis, waar wij heel blij mee zijn.

**************************************************************************************************************************************

Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek: Anna's huis is mede mogelijk gemaakt door:

Al deze partners hebben het mogelijk gemaakt om het Anna’s huis te realiseren. Wij zijn ontzettend dankbaar voor deze enorme bijdrage en steun, zonder hen was het niet mogelijk geweest om de mens met kanker en zijn naasten in staat te stellen de regie te behouden over lijf, gezondheid en welbevinden.