Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek

Wat bieden wij?

U staat er niet alleen voor, wij zijn er voor u

Doneer


Wij bieden een luisterend oor, diverse vormen van coaching, lotgenotengroepen, diverse wekelijks terugkerende of losse activiteiten en thema bijeenkomsten: informatieverschaffing, praktische ondersteuning, voorlichtings/thema-avonden, ontmoetings- en netwerkmogelijkheden. Voor inzicht in uw financieel zaken bij kanker en voor gesprek over levenstestamenten kunt u bij onze specialisten terecht. 

U staat er niet alleen voor, wij zijn er voor u. De activiteiten staan in de Activiteitenkalender (zie knop) of kunt u opvragen bij zorg@lmkz.nl 

Wij bieden de mogelijkheid om in de huiskamer een kop koffie, thee of soep te drinken en gewoon even stoom af te blazen. Daar kunt u andere mensen met kanker (of naasten) ontmoeten, ervaringen delen, psychosociale zorg en ondersteuning krijgen door professionals en getrainde vrijwilligers of informatie halen uit de infotheek of van het internet.

Hierdoor kunt u, onafhankelijk van de fase van het ziekteproces, die ondersteuning ontvangen die u op dat moment nodig heeft. De vrijwilligers kunnen u ook - indien noodzakelijk of gewenst - doorverwijzen naar professionals, altijd in overleg met u.
De vrijwilligers van Anna's huis geven overdag ondersteuning, niet in weekenden of in de avonden. Ook zij - vaak ook lotgenoten - moeten hun rust krijgen en de geestelijke batterij weer kunnen opladen.

Workshops of activiteiten worden zoveel mogelijk overdag gepland, maar kunnen ook in weekenden of avonden plaatsvinden. Voor deze activiteiten wordt een bijdrage van 2,50 tot 7,50 euro gevraagd (wandelen, hardlopen, zangkoor 2,50; CREA afhankelijk van zelf meegenomen materialen 2,50 tot 5 euro, zwemmen incl toegang zwembad en begeleiding door fysiotherapeut 5 euro, yoga 5 euro, kookstudio 7,50 euro incl de maaltijd. Lotgenotengroepen 2,50 euro per keer. Om het u gemakkelijk te maken kunt u een tien strippenkaart kopen voor 25 euro, waarop u de bezochte activiteiten kunt laten afstempelen. 

Voor opvang, gesprekken, de toolkitsessies en de coachingssessies worden geen vergoedingen gevraagd. Een vrijwillige bijdrage voor de koffie, thee en soep wordt altijd op prijs gesteld. 

Er is een fitnessprogramma met de revalidatie- en fysiotherapieafdeling van het ZMC die boven ons huis gevestigd is (Oncofitness) en met andere oncologische fysiotherapeuten. Tarief via de fysiotherapeuten en is afhankelijk van uw zorgverzekering. 

We hebben een uitgebreide Activiteiten map en een Informatie map voor u klaarliggen in Anna's huis, mocht u alles op uw gemak willen doorlezen. Per hieronder vermeld item staat daarover een uitgebreidere tekst in. 

Workshop activiteiten:
 • creatieve activiteiten zoals
  • tekenen, (porselein)schilderen, handwerken, kralen etc. 
 • verwerkend schrijven
 • wandelgroep
 • chi wandelen
 • loopgroep
 • aquafitness in Zaangolf 
 • zangkoor
 • kookstudio
 • taarten en bonbons workshops 
 • yoga
 • mindfullness
 • toolkit sessies 
 • positieve gezondheid sessies 
De gehele agenda tot ver in 2021 kunt u vinden bij Activiteiten (kalender). Kijk er regelmatig op, de terugkerende activiteiten staan hier vermeld, losse activiteiten als voorlichtingsavonden zullen worden ingevoegd. 
U kunt zich aanmelden via zorg@lmkz.nl of door Anna's huis te bezoeken en u te melden bij de officemanager. 

Bij Medisch Nieuws onder het Kopje Nieuws in de bovenbalk kunt u medische artikelen, informatie en hulp vinden. Kijk hier regelmatig naar, er staan ook indrukwekkende ervaringsverhalen op. 

Er staan Thema avonden: informatieverschaffing, praktische ondersteuning, voorlichtings/thema avonden, ontmoetings- en netwerkmogelijkheden in de planning en enkele al vermeld in de Activiteiten kalender. 

Kijk regelmatig bij Nieuws voor de laatste nieuwtjes.
 
Bekijk hier alle komende activiteiten.

 Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek: Anna's huis is mede mogelijk gemaakt door:

Al deze partners hebben het mogelijk gemaakt om het Anna’s huis te realiseren. Wij zijn ontzettend dankbaar voor deze enorme bijdrage en steun, zonder hen was het niet mogelijk geweest om de mens met kanker en zijn naasten in staat te stellen de regie te behouden over lijf, gezondheid en welbevinden.