Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek

Oproep

U staat er niet alleen voor, wij zijn er voor u

Er zijn een aantal jongeren binnen Anna's huis die graag een lotgenotengroep op leeftijd willen hebben, en niet alleen naar de soort van kanker. Wij ondersteunen dit van harte, jongeren hebben hun eigen problematiek, maar ook hun eigen manier om met tegenslagen om te gaan. Ook hun eigen sociale evenementen, waarvan een deel via deze groep mogelijk samen kan worden gevolgd.

Hierbij het verzoek van een van onze jongeren om je aan te melden voor deze lotgenotengroep, ook al ben je nooit bij Anna's huis geweest. De groep gaat van start zodra wij 4 jongeren bij elkaar hebben die zo ongeveer eens per maand bij elkaar willen komen. Meer mag ook, de lotgenotengroepen maken zelf hun afspraken voor een volgende keer, zo gaat het ook bij darm-, borst-, gynaecologische- en prostaatkanker groep. 

Deze vorm van elkaar ontmoeten en van elkaar leren, informatie uitwisselen en steunen wordt zeer gewaardeerd. Iedere groep wordt begeleid door een ter zake deskundige vrijwilliger/coach. 

Wij denken dat de doelgroep voor de Jongeren groep (adolescentengroep) ligt tussen de 16 en 30 jaar, maar de leeftijdsgrens is niet strikt. Kinderen verwijzen wij naar het Douwes Dekker Centrum in Amsterdam, of naar het Huis aan het Water. Zij worden vaak al begeleid door het Emma of Wilhelmina kinderziekenhuis en komen eigenlijk niet in Anna's huis. 

De jongerengroep daarentegen zou een mooie aanvulling zijn in het kader van onze psychosociale zorg. De deelname is kosteloos en vrijblijvend. Kom dus gerust een keer langs in Anna's huis om te kijken hoe het daar is. Ben je al bij ons, geef je dan op via Jacqueline Huis: huis@lmkz.nl . Zodra wij een aantal deelnemers hebben, zullen we de groep opstarten en krijg je verder bericht. 

Mocht je een andere lotgenotengroep willen oprichten, meld dat dan ook bij Jacqueline. Bij voldoende deelneming regelen wij dat. 
Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek: Anna's huis is mede mogelijk gemaakt door:

Al deze partners hebben het mogelijk gemaakt om het Anna’s huis te realiseren. Wij zijn ontzettend dankbaar voor deze enorme bijdrage en steun, zonder hen was het niet mogelijk geweest om de mens met kanker en zijn naasten in staat te stellen de regie te behouden over lijf, gezondheid en welbevinden.