Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek

Mindfulness gaat niet door ivm Corona

U staat er niet alleen voor, wij zijn er voor u

Mindfulness cursus van 4 bijeenkomsten:

Stel je eens voor, dat je meer stabiliteit en geluk gaat ervaren in jouw leven. Stel je eens voor dat je meer inzicht krijgt in jouw situatie. Zijn we daar in ons hart niet allemaal naar op zoek?
Mindfulness leert je technieken om je hoofd er helemaal bij te houden. En om niet meteen je oordeel klaar te hebben. Maar de dingen te zien voor wat ze zijn, te accepteren voor wat ze zijn. Wat vervelend is kun je niet altijd veranderen, maar je kunt er wel anders mee leren om gaan. Het is voor de meeste mensen bevrijdend! Het leven van alledag kan weerbarstig zijn en het zal heus niet altijd even gemakkelijk zijn om Mindful te wezen. Door regelmatig aandacht te geven aan emoties en gevoelens ontwikkel je jezelf.
Het mooie van Mindfulness is dat het gericht is op het dagelijks leven. Elke dag, ieder moment van je leven kun je die kwaliteit toevoegen met behulp van aandacht geven aan waar je mee bezig bent. Ongeacht wat je doet, wat je huidige levenssituatie of levensverhaal ook is. Met Mindfulness leer je de wereld om je heen te nemen zoals het is; in alle rijkdom, schoonheid, maar ook pijnlijkheid.
 
Tijdens deze cursus ga je op relaxte wijze kennismaken met mindfulness. Elke bijeenkomst komt er een bepaald onderwerp aanbod.  Na afloop krijg je de theorie mee en ook een paar korte opdrachten. Zodat je thuis een begin kan gaan maken met mindfulness.
Het beoefen van mindfulness is geen wondermiddel, het is wel een mooie ondersteuning in jouw dagelijks leven.

Er is plek voor minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.
Mirjam Everhard geeft deze cursus. Zij is een ervaren mindfulness trainer/coach en heeft een eigen praktijk.

Tijd: 10:30u – 12:00u.
Data’s: 7 en 14 april en de laatste twee data komen nog in overleg. Ivm het Corona virus zijn de lessen in maart opgeschort. . De laatste bijeenkomst duurt 2 uur en sluiten we af met een gezamenlijke lunch. 

De cursus kost 20 euro voor vier keer inclusief gezamenlijke lunch en is alleen in zijn geheel voor 4x te boeken


Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek: Anna's huis is mede mogelijk gemaakt door:

Al deze partners hebben het mogelijk gemaakt om het Anna’s huis te realiseren. Wij zijn ontzettend dankbaar voor deze enorme bijdrage en steun, zonder hen was het niet mogelijk geweest om de mens met kanker en zijn naasten in staat te stellen de regie te behouden over lijf, gezondheid en welbevinden.