Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek

enquete mensen met kanker

U staat er niet alleen voor, wij zijn er voor u

Deze enquete komt van Olijf, stichting van vrouwen met gynaecologische kanker maar komt van de NFK, de Ned. Federatie kankerpatiënten en is dus voor iedere man of vrouw die kanker heeft (gehad).

Wanneer je kanker hebt, neem je vaak in korte tijd beslissingen (bijvoorbeeld over behandelingen), die directe gevolgen kunnen hebben voor je leven op korte en lange termijn. Je kunt jouw situatie, mogelijkheden, voorkeuren en wensen bespreken met je zorgverlener. Zo beslis je samen welke behandeling het beste bij jóu past. Dit noemen we Samen Beslissen.
 
Stichting Olijf is benieuwd hoe jij denkt over Samen Beslissen' met je zorgverlener over een behandeling. Ook willen we graag weten in hoeverre je zorgverlener jou heeft ondersteund bij het maken van een keuze voor een behandeling. Ook als je niet het gevoel had dat je (bewust) een keuze voor een behandeling hebt gemaakt, zijn we benieuwd naar jouw ervaring.  
 
Stichting Olijf werkt in dit onderzoek samen met de NFK en haar 19 lidorganisaties.
 
 ‘Beslissen over je kankerbehandeling: wat is jouw ervaring?’
 
Waarom deze vraag?
Als kankerpatiëntenorganisaties willen we graag meer zicht op de ervaringen van (ex-)kankerpatiënten als het gaat over Samen Beslissen. De uitkomsten van deze vragenlijst vergroten ons inzicht hierin en stellen ons in staat de belangen van patiënten beter te behartigen.
 
We delen de uitkomsten van deze vragenlijst breed, zodat zorgverleners en onderzoekers kunnen leren van de ervaringen van patiënten en hiermee rekening kunnen houden in hun werk. Daarnaast brengen we mensen die kanker hebben (gehad) op de hoogte van de uitkomsten. Dit doen wij bijvoorbeeld door de uitkomsten aan te bieden aan de media en te publiceren op onze website.
 
Jouw mening telt, laat ons weten wat jij vindt!
 
De uitkomsten deelt NFK via haar website en kun je vanaf 6 december hier vinden.
 
Help mee
Help jij ook mee om dit onderzoek te delen? Volg ons en NFK op social media en deel berichten:
Facebook: NFK-kanker
Twitter: @NFKkanker
LinkedIn: NFK-Nederlandse Federatie van kankerpatiëntenorganisaties
 
Jij komt op voor jezelf, NFK voor iedereen
 
Initiatiefnemers
Doneer Je Ervaring is een initiatief van NFK en haar 19 lidorganisaties. Mogelijk word je hierdoor twee keer uitgenodigd om deel te nemen in dit onderzoek. Wil je niet meer dubbel uitgenodigd worden? Klik dan hier.
 
Met vriendelijke groet,
 
Jacqueline van Dijk
Voorzitter Stichting Olijf
 
klik hier voor het bericht met de link tot deelname

Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek: Anna's huis is mede mogelijk gemaakt door:

Al deze partners hebben het mogelijk gemaakt om het Anna’s huis te realiseren. Wij zijn ontzettend dankbaar voor deze enorme bijdrage en steun, zonder hen was het niet mogelijk geweest om de mens met kanker en zijn naasten in staat te stellen de regie te behouden over lijf, gezondheid en welbevinden.