Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek

Help mee

U staat er niet alleen voor, wij zijn er voor u

Doneer

Vriend van Anna 

Word vriend van Anna!
Alle mensen die Anna's huis doneren of sponsoren worden vriend van Anna. Ook kun je voor 5 jaar achter elkaar Vriend van Anna worden door een vast bedrag per jaar te doneren of te sponsoren. Dat is voor beiden interessant. Voor Anna's huis omdat we voor de komende 5 jaar een vaste bijdrage mogen ontvangen en we hierdoor een continuiteit kunnen waarborgen. En voor jou omdat je Anna's huis steunt en ook nog een een fiscaal voordeel kunt hebben - de gift is namelijk 100% aftrekbaar indien we een 5-jaars overeenkomst aan gaan met elkaar. Interesse? Mail graag naar info@lmkz.nl
club van ....

Jaarlijks krijgen 100.000 mensen in Nederland te horen dat ze kanker hebben. De afgelopen decennia is de behandeling van kanker steeds effectiever geworden, waardoor 62.000 mensen langer dan 5 jaar zal leven en waarvoor psychosociale hulp soms hard nodig is. Dat betekent dat vrijwel iedereen in zijn directe omgeving met deze ziekte wordt geconfronteerd. 

Psychosociale ondersteuning
Hoewel de kwaliteit van behandelingen sterk is verbeterd, is er nog steeds weinig aandacht voor de ingrijpende langetermijneffecten van de ziekte en de impact op gezinsleden en anderen in de directe omgeving. Psychosociale begeleiding wordt in beperkte mate vergoed en er is helaas vaak sprake van lange wachtlijsten.

Individuele ondersteuning en programma’s
Anna’s huis onderscheidt zich door de individuele ondersteuning en een aantal specifieke programma’s voor bijvoorbeeld partners, maar ook ZZP’ers, werknemers en werkgevers met vragen over kanker kunnen met hun vragen bij ons terecht. De overkoepelende organisatie IPSO is hard aan de weg aan het timmeren om psychosociale oncologische zorg op de kaart te zetten bij zowel de overheid als de zorgverzekeraars. Deze belangrijke ondersteuning wordt nog niet vergoed en we zijn hierdoor volledig afhankelijk van sponsoring en donaties. 

Continuïteit activiteiten
Mogelijk ben je al donateur van Anna’s huis. Daarmee helpt je ons om ons werk te blijven uitvoeren voor mensen met kanker hun naasten. Misschien kunnen we meer voor elkaar betekenen door samen een overeenkomst aan te gaan voor 5 jaar. Je doneert dan een vast bedrag per jaar-  dat mag 100, 500, 1000 of uiteraard meer zijn. Wij zijn verzekerd van een vaste donatie en jij wordt Vriend van Anna, draagt bij aan het voortbestaan van Anna's huis en de donatie is ook nog eens 100% aftrekbaar van de belasting. 

Het werkt zo:
Met behulp van een onderhandse schenkingsovereenkomst geeft je jaarlijks een vast bedrag gedurende minimaal vijf jaar. Dit wordt via een overeenkomst vastgelegd. Voor jou is dit fiscaal zeer aantrekkelijk, want het bedrag is volledig – zonder minimum of maximum – aftrekbaar van je belastbare inkomen of bedrijfsresultaat. Afhankelijk van je situatie kun je tot de helft van het bedrag terugkrijgen van de belastingdienst. In tegenstelling tot vroeger hoeft dit niet meer via een notaris te lopen. De donatie kan in een keer betaald worden maar ook in maximaal 4 termijnen. Bij éénmalige donaties wordt het eerst volgende bedrag in maart van het jaar erop afgeschreven.

Als 5-jarige vriend van Anna ontvangen we je graag voor een rondleiding bij Anna's huis, ontvang je onze jaarlijkse nieuwsbrief en willen we graag 1x per twee jaar Vriend van Anna borrel aanbieden Anna’s huis.

club van

Meteen Vriend van Anna worden?
Bel naar 075 - 7719027 of mail naar secretariaat@lmkz.nl. 

Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek: Anna's huis is mede mogelijk gemaakt door:

Al deze partners hebben het mogelijk gemaakt om het Anna’s huis te realiseren. Wij zijn ontzettend dankbaar voor deze enorme bijdrage en steun, zonder hen was het niet mogelijk geweest om de mens met kanker en zijn naasten in staat te stellen de regie te behouden over lijf, gezondheid en welbevinden.