Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek

Natuurcoaching

U staat er niet alleen voor, wij zijn er voor u

Doneer
6 oktober


Het verliezen van je gezondheid is een intense ervaring en kan allerlei gevoelens met zich meebrengen. Je kunt hierdoor het gevoel hebben vast te zitten en nog weinig perspectief zien.

In jouw proces van rouw of verlies kan de natuur hier op allerlei manieren een helpende hand in zijn. Behalve dat de natuur een ontspannende en helende werking heeft, werkt zij ook als een spiegel.
Als je je open opstelt, komt er als vanzelf meer inzicht in je proces en je ontdekt dat de antwoorden op de vragen die je hebt  door de natuur worden aangedragen.

Bij natuurcoaching ga je samen met een natuurcoach op pad, deze ervaren en getrainde coach zorgt voor een veilige bedding, waarbinnen alles wat zich aandient zonder oordeel gezien mag worden.
Middels laagdrempelige (creatieve) opdrachten met verschillende voorwerpen uit de natuur, wordt inzichtelijk wat er zoal speelt. Het wandelen zet ook letterlijk iets in beweging. Je zult merken dat er ook mentaal veel gebeurt.
Emoties, gevoel en gedachten krijgen de ruimte en komen weer meer in balans. De werkvormen maken dat je leert vanuit een ander perspectief naar je proces te kijken. En je (her)ontdekt jouw eigen innerlijke kracht, zodat je met meer vertrouwen je leven weer op kan pakken.

Het traject betstaat uit 5 individuele sessies. De eerste keer is een kennismakingssessie, zowel met de coach als met het begrip natuurcoaching zelf. Hierna kun je verder beslissen of natuurcoaching bij jou past en of je verder wilt gaan met de sessies.
Uiteindelijk wordt er toegewerkt naar een stappenplan, zodat je weer meer regie krijgt, meer perspectief ziet en door kunt gaan met je leven.

Er wordt tijdens elke sessie op een rustig tempo gewandeld, gemiddeld 2-3 km per keer en aangepast aan ieders mogelijkheden.

Na afloop is er koffie en thee in Anna's huis.

Locatie: vanuit Anna's huis wandelen naar Heemtuin / Veldpark Zaandam
Tijd: Donderdag, 10:00 u - 11:30 u
Opmerking: Na aanmelding wordt het exacte tijdstip en de startdatum in overleg bepaald (dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen)
Coach: Marieke Besse
Kosten: € 5,- per sessie, € 25,- voor 5 sessies 
Geef u hieronder op voor deelname aan:
Natuurcoaching.


Naam Plaats E-mailadres Uw telefoonnummer Aantal deelnemers Bericht
Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek: Anna's huis is mede mogelijk gemaakt door:

Al deze partners hebben het mogelijk gemaakt om het Anna’s huis te realiseren. Wij zijn ontzettend dankbaar voor deze enorme bijdrage en steun, zonder hen was het niet mogelijk geweest om de mens met kanker en zijn naasten in staat te stellen de regie te behouden over lijf, gezondheid en welbevinden.