Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek

Oncofitness via fysiotherapeuten

U staat er niet alleen voor, wij zijn er voor u

Doneer
17 februari
Oncofitness is een open trainingsgroep voor mensen met kanker (in de voorgeschiedenis of nu). Er is een open in- en uitstroom van mensen in deze groep. Er wordt geoefend in het Fysio Centrum Zaanland, pal boven Anna's huis op 1 hoog onder leiding van in oncologie gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Er is eerst een intake van een half uur door deze fysiotherapeuten, bekostigd uit uw aanvullende verzekering, en als u alleen basis verzekering heeft betaalt Fysio Centrum Zaanland voor u deze intake. Daar wordt gekeken wat uw risicofactoren zijn voor inspanning en of u geschikt bent voor een groepstraining in de groep die draait op dat moment. 

De training is van maandag van 15.30 tot 16.30 en wordt afgesloten met koffie / thee / soep beneden in Anna's huis, waar op dat moment ook de wandelgroep binnen komt.
Na afloop van het 13weekse programma is aansluiting bij de Wandelgroep of de Hardloopgroep op resp maandag of dinsdag een mooi vervolg!

Deze oncofitness sessies vinden 1x per week plaats op maandag en duren 13 weken. Het kost u bij deelname 33 euro per maand, een minimaal bedrag voor trainen onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten. 

Een sessie begint met een gezamenlijke warming up, daarna 30 min kracht- en conditietraining op apparatuur in de fitnessruimte en afgesloten met 15 minuten gezamenlijk sport en spel. 

Het doel is plezier hebben tijdens bewegen en saamhorigheid nastreven in deze groep, daarnaast lotgenotencontact (steun hebben aan elkaar, elkaar stimuleren, contacten opbouwen, samen sporten buiten deze sessies en gezamenlijk afsluiten met koffie / thee of soep in Anna's huis
Het is een opstap onder begeleiding naar een meer actieve levensstijl. Het vervolg kan samen of alleen verder gaan naar een sportschool, sportclub, wandelen, fietsen, hardlopen en andere activiteiten binnen Anna's huis.Geef u hieronder op voor deelname aan:
Oncofitness via fysiotherapeuten.


Naam Plaats E-mailadres Uw telefoonnummer Aantal deelnemers Bericht
Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek: Anna's huis is mede mogelijk gemaakt door:

Al deze partners hebben het mogelijk gemaakt om het Anna’s huis te realiseren. Wij zijn ontzettend dankbaar voor deze enorme bijdrage en steun, zonder hen was het niet mogelijk geweest om de mens met kanker en zijn naasten in staat te stellen de regie te behouden over lijf, gezondheid en welbevinden.